Kültür derslerine ek olarak, Müzik Ana Sanat Dalında; Solfej, Piyano, Çalgı, Koro, Müzik Tarihi, Orkestra, Armoni, Kompozisyon ve Yardımcı Çalgı gibi dersler okutulur.
Öğrencinin fiziksel durumuna ve müziksel işitme yapısına göre enstrüman seçenekleri sunulur.
Dersler; seçimi yapılan enstrümanlara göre öğretmenle bire bir yapılır.
Gitar, Trompet, Saksafon, Flüt, Klarinet, Vurmalı Sazlar, Keman, Viyola, Çello (Viyolonsel), Piyano v.s. gibi alternatiflerden seçilir.
Oda müziği çalışmalarına önem verilir. Yaylı Sazlardan meydana gelen Duo, Trio, Quartet ile profesyonel repertuarı olan bir Oda Orkestrası bulunmaktadır.
Ayrıca okul orkestrasında görev alınır ve toplu çalışmalar yapılır. Öğrencilerin okul orkestrasının yurt içinde yaptığı tüm konserlere katılımı sağlanır. Her gün okul
bitiminde farklı derslerin etütlerine katılma imkanı bulan öğrenciler, etüt zamanlarında öğretmenlerinden rehberlik hizmeti alırlar.
Öğrencilerin müzik eğitimleri, derslerinin yanı sıra workshop, konferans, seminer ve konserlerle desteklenmektedir.
Sene içinde hem okulda hem de okul dışında pek çok farklı organizasyon ile konserler veren öğrencilerimiz, böylece sanatlarını sahne üstünde icra edebilmenin inceliklerini
yaşayarak öğrenmektedirler.
Öğrencilerimiz sene içinde ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanarak sanatın ulusal ve uluslararası boyutlarını yaşarlar. Ayrıca her öğrenci eğitim ortaklığı yaptığımız
dünyaca ünlü "Trinity College London"ın derece sınavlarına katılarak uluslararası platformlarda kabul görmüş bir diploma almaya hak kazanırlar.
Mezun olan öğrecilerimiz okulumuzun akreditasyonu gereği yurt içinde veya yurt dışında diledikleri müzik okullarında okuma şansına sahiptir.